HTML

VÖRÖS BOURBONOK

2009.10.19. 03:06 :: Radiszadi

A Magyar Szocialista Pártnak volt 20 éve, hogy valóban szociáldemokrata párttá váljon. nem sikerült neki! Ugyanazon problémák feszitik a mai napig, mint 1989-ben a "Négyek bandája" (Grósz,Nyers,Berecz,Pozsgai) által vezetett utolsó időszakában az MSZMP-t. Alaptételek kimondására képtelenek a -- véleményem szerint--  rosszul értelmezett egység érdekében. Nem igaz az sem, hogy ennek csupán egyetlen oka az orbán Viktor által jelentett veszély. Ha így lenne, akkor a 94-től 98-ig terjedő időszakban, az 52%-os  parlamenti  képviselet birtokában megtehették volna ezt. Nem tették, nem teszik és nem is akarják ezt megtenni. Néha van egy tétova kísérlet, de utánna rogtön jön a visszaképés. "Egy lépés előre - kettő hátra." (V.I. Lenin)
 
A mai napra nyilvánvalóvá vált a tisztán gondolkodó liberálisok számára, hogy EZZEL az MSZP-vel nem lehet együttműködni anélkül, hogy az általunk képviselt értékrendszer ne sérüljön (Alapértékek).
 
Csak a magam nevében beszélhetek. én annak idején azért csatlakoztam olyan emberekhez, akikkeel töbségében az SZDSZ-ben kötöttünk ki, mert elegünk volt abból az aljas és hazug rendszerből melyben éltünk. Elegünk volt hogy megmondják mit kell olvasni. Elegünk volt, hogy mit kell gondolni. Elegünk volt az elhibázott gazdaságpolitikai lépésekből, melyekből "reformnak" nevezett elvonásokkal próbáltak kilábalni. Nem csupán Kádárból de a kádárizmusból is elegünk volt.
 
Kádár ment, de a kádárizmus maradt. Napjainkban épp annak a rehabilitációját látjuk. 2002-től megjelentek ismét a feketejánosok, a kapolyik és a többiek. Ismét hozzányulhattak a gazdasághoz. Ennek az "eredménye" meg is lett: csődküzeli állapotba került az ország, ügy ahogy a 80-as években. Teljes csődről csupán azért nem beszélhetünk, mert Magyarországon létezik a magánszférája a gazdaságnak és ez (még) működik.
 
Lehet szoimpátiával vagy unszimpátiával viseltetni a szocik iránt. Akik ismernek, tudják, hogy barátaimhoz hasonló módon vagyok oda értük. Azonban nem ez a döntő. Ha az MSZP politikájában csak egy szemernyi előrelépést láttam volna, én lettem volna az első, aki azt mondja, hogy nem szabad feladni a kormányzati és fővárosi szinten az együttműködést. De nem láttam és ilyet ma sem látok.
 
Az MSZP olyan, mint a Bourbonok. Annyi deje volt a valóban demokratikus Magyarország részévé válni, amely idő alatt a megszülettett csecsemőből választópolgár válik. Ez kevés volt számára.
 
 Képtelen a változásra.
 
Aki pedig képtelen a változásra az életképtelen. Az evolúcióban és a társadalmi  folyamatokban egyaránt.

Szólj hozzá!

Címkék: szocik

A bejegyzés trackback címe:

https://radiszadi.blog.hu/api/trackback/id/tr281459566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása